Tisztelt Címzettek!

 

Mellékelten küldöm a szerdai gazd. bizottsági ülés számára a strand becsült költségvetését, annak érdekében, hogy az önkormányzat költségvetésében a korábbi feltételezéseknél részletesebb információkra alapozott adatok szerint dönthessünk.

 

További két dologban szeretném szerdán kérni a bizottság állásfoglalását:

 

1. Hallomások alapján a bérlők bérleti díja 40 eFt/év/m2 volt, amiből vitaindító javaslatom volt:

        - üzemidőben:         150 Ft/nap/m2,

        - üzemidőn kívül:       75 Ft/nap/m2,

        - a m2 érték a strand területéből ténylegesen elfoglalt m2,

        - a csupasz földterület igénybevétele se legyen olcsóbb, főképp azért, hogy az idegen tulajdonú építményeket igyekezzünk eltávolítani,

        - az elsődlegesen tervezett minimál program szerinti 7 hónap üzemidőn kívüli díjat előre kellene befizetni, egyrészt biztosíték címén, másrészt a téli őrzés költségeinek fedezeteként.

 

2. A vízforgató közbeszerzési pályázaton való részvételre szólítsuk-e fel a FA-LAK KFT-t?

        - előnyök: biztosan veszteség nélkül záródna a 10 éves pereskedés, sokkal olcsóbb lenne a vízforgató,

        - hátrány:  egy elavult gépészet kerülne felélesztésre.

 

Tudatom veletek, hogy a strand KFT ügyvezető pályázatán szeretnék indulni pályázóként. Ezért be kell jelentenem összeférhetetlenségemet mindazon témában, ami a strand gazdálkodását közvetlenül érinti. Természetesen - ha végül engem választotok -, le kell majd mondanom a képviselőségről is. De úgy gondolom, hogy ezen a módon tudom legjobban demonstrálni felelősségemet azon állításomról, hogy egy strand önkormányzati üzemeltetésben is működhet gazdaságosan. Azt gondolom továbbá, hogy ezen a módon még többet tudok tenni a termálvíz hasznosítás illetve a falu számára.

 

Üdvözlettel Tóth Béla

2003.01.27.