TANÁCSADÓI SZOLGÁLTATÁSOK
Ebben a fogalomkörben ajánljuk mindazon felmérő, döntéselőkészítő, tervező szolgáltatásainkat, melyek az ingatlan, épímény részletes megismeréséhez, legkedvezőbb használatához, fejlesztésének támogatásához szükségesek.

Ne feledje, az ajánlatunk végleges megfogalmazásához szükséges helyszínelés ingyenes! Fizetnie minden esetben vállalkozási szerződés alapján elvégzett teljesítést követően kell.
 
Geoműszaki felmérések
Sok esetben, különösen lejtős területeken alapos geológiai megfontolások szükségesek ahhoz, hogy
  a felszínt ne mossa el a csapadék,
  hogyan lehet partfalakat, támfalakat stabilizálni,
  az építendő építmény évek múlva ne repedjen meg, vagy ha már megrepedt,
  milyen módon lehet a további mozgásokat megállítasni,
  milyen felszín alatti vízmozgások vannak, ami káros lehet az építményre,
  a felázott falak alapja mellől hogyan lehet a talajvizet elvezetni,
  az utólagos vízszigetelési technológiáktól milyen eredmény várható.
Az esetek többségében a felszíni geológiai elemek szakértői helyszínelése elegendő a fenti kérdések megválaszolásához. Bonyolultabb esetekben lehet szükség fúrásokra, hidrodinamikai mérésekre.
 
Környezetvédelmi, hidrogeológiai, energetikai hatásvizsgálatok
Vannak olyan területek, ahol az ingatlan új használatához hatósági engedélyek szükségesek, és az engedély kiadásához a hatóság hatásvizsgálat készítését írja elő.
Meglévő épületekben problémák adódhatnak a fűtéssel, mint például sok tüzelőanyag fogy, vagy vannak nem kellően meleg helyiségek. Központi fűtések üzembehelyezését követően az egyes fűtőtestek fogyasztását külön-külön be kell és be lehet szabályozni annak érdekében, hogy ne legyenek túl- és alulfűtött helyiségek. A helyzetelemzést, optimalizálást és beszabályozást műszeres mérésekkel végezzük.
Külön felhívjuk a figyelmet azokra a szolgáltatásainkra, melyek geotermikus energiával és egyéb megújuló energiaforrásokkal történő megoldások tervezését és felülvizsgálatait szolgálják.
 
Tereprendezési, tájrendezési tervek készítése
Amennyiben ingatlana felszínének formáját meg akarja,. vagy meg kell változtatni, célszerű, azt előzetesen megtervezni, mert csak így biztosítható, hogy az elvégzendő munka szükséges és elégséges keretek között maradjon. Különösen külső vállalkozóval történő kivitelezéskor csak tervek alapján várható el a megkívánt végső állapot szerinti befejezés, és reális gazdasági megállapodás.
A tervezési fázisban látványtervek bemutatásával folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a megrendelővel, az esetleg szükséges hatósági engedélyek beszerzését vállaljuk.
 
Pályázatok készítése
Valamennyi szolgáltatási területünk esetében vállaljuk támogatási pályázatok elkészítését, melyek többnyire intézmények, önkormánmyzatok, de sok esetben magánszemélyek részéről kerülnek szóba.
Előpályáztatási rendszerekben (amikor a pályázat elkészítése nem jelentősen munkaigényes) adott esetben a saját kockázatunkra is vállaljuk a pályázat elkészítését.
 
Kérjük, bármilyen kérdése vetődött fel szakterületeinkkel kapcsolatban, keressen fel bennünket. Szeretnénk megbízható, korrekt partnerévé válni. Tapasztalni fogja, kizárólag értékes szolgáltatásért kérünk méltányos díjat.